YANGıN KAPıSı NO FURTHER MYSTERY

yangın kapısı No Further Mystery

yangın kapısı No Further Mystery

Blog Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil tutulmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen bünyelabilmekle baş başa daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun gerçek sebebi arz yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz az maliyetle konuin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya selim açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında muhik bir fen ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Tüm aşamaların hakikat bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı rapor kırmızıınması esenlanır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme altına alınmasına yardımcı olur ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan ürkü amerikan bar sistemi ile tehlike anında kaçış tasavvurının daha dizi nöbetlemesini esenlamaktadır.

çatı çışitalarında kullanılan baplar nöbetlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bağırsakeride mahsur kalabilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yan adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine mutabık olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran erkin bırakılmalı ve Yangın Çıkış Kapısı engellenmemelidir.

Bu tür yangın merdiveninin anayasa özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayıcı tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven muntazam bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar veya estetik kasavetların bir faktör olduğu binalar yürekin elverişli hale getirir.

Elektrikler kesik evetğunda bile geceleri parlayan bir strüktürda olan bu yazılar ağır durumların hat göstericisidir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem yardımıyla kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this page